Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartofle zapiekane z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg. kartofli
250 g białego sera
250ml, mleka
1 łyżeczka kminku
1łyzka masła
sól, pieprz
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kartofle zapiekane z twarogiem

obrane kartofle pokroic, na plasterki.Ser rozetrzec ze sola i kminkiem, pieprzem i odrobina mleka .Wymieszac z kartoflami i włozyc do zaroodpornego naczynia posmarowanego masłem.Jajka roztrzepac z mlekiem posolic i zalac kartofle.Piec 45 minut w temperaturze 180stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak