Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana żółta papryka z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta papryka 5-6 sztuk
mięso mielone 400 g
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
woda
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana żółta papryka z mięsem

Kroki postępowania

1
Mięso mieszamy z wodą, bułką i przyprawami.
W paprykach ucinamy kapelusz i usuwamy pestki.
Krok 1 - Faszerowana żółta papryka z mięsem foto
2
Papryki faszerujemy mięsem, dociskamy do końca.
Papryki zostały najpierw podgotowane w garnku z małą ilości wody, a potem zostały podsmażone na patelni.
Krok 2 - Faszerowana żółta papryka z mięsem foto
3
Wyszło szybkie i smaczne danie.
Dobre na ciepłą kolację.

Smacznego.
Krok 3 - Faszerowana żółta papryka z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.09.2013 16:39
świetna,bardzo lubie taka papryczkę
Rafał10 18.07.2012 11:14
ale super przepis :) nigdy takiej papryczki nie jadłam :)
GOSIA18 28.06.2012 17:49
pyszności
teresa18 27.06.2012 16:03
wyszła bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak