Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowa kruszonka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
cukier puder 25 dkg
mąka 30 dkg
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
żółtko jajek 5
wiśnie 1 kg
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowa kruszonka

Kroki postępowania

1
Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem pudrem. Kiedy ciasto wyrobi się na jednolita masę dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wyrobic ciasto. Odłożyć jedna czwartą. Wiekszośc rozłożyc na brytfance.
Krok 1 - Wiśniowa kruszonka foto
2
Wisnie umyć i wydrylować, nastepnie rozrzucic je na cieście. Posypac cukrem.
Krok 2 - Wiśniowa kruszonka foto
3
Pozostała, odłożoną częśc ciasta zetrzeć na tarce na wiśnie, albo drobno pokruszyć. Piec ok. godziny w 180 stopniach.
Krok 3 - Wiśniowa kruszonka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 27.06.2012 19:30
pysznie wygląda
Misiabe 27.06.2012 19:00
wyglada przepysznie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak