Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos rumiany

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion drobiowy 2 szklanki
wino 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rumiany

Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę obrać. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, cebulę posiekać, warzywa połączyć i poddusić na patelni. Mąkę zasmażyć na maśle, zarumienić, dodać przecier pomidorowy, następnie wlać bulion, wrzucić podduszone warzywa i gotować ok. 15 min. Na koniec sos przyprawić solą,wlać wino, przecedzić sos przez sitko. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak