Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z ziemniaków z oliwkami i majonezem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kilograma
cebula 1 sztuka
musztarda 1 łyżeczka
majonez 1/2 szklanki
oliwki 10 sztuk
papryka mielona do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z ziemniaków z oliwkami i majonezem

Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać, ostudzić, zmielić przez maszynkę. Majonez wymieszać z musztardą, papryką oraz solą. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do sosu. Połączyć z ziemniakami i oliwkami. Wymieszać. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 04.09.2012 09:24
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak