Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy włoskie 200 g
herbatniki 3 duże opakowania
mleko skondensowane 1 puszka
śmietana kremówka 1 opakowanie 36 %
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowy deser

W garnku z wodą gotować przez 1,5 godziny zamkniętą puszkę skondensowanego mleka. Skruszone (średnio drobne) herbatniki układać na półmisku. Rozprowadzić ugotowane mleko na herbatnikach. Następnie układać pokrojone w plasterki banany. Wszystko posypać pokruszonymi orzechami włoskimi. Ubitą na sztywno śmietanę kłaść na samą górę dania. Po ok 2 godzinach, gdy herbatniki nasiąkną karmelem deser jest gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak