Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 600 g
jaja 4 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier waniliowy do smaku
rabarbar 4 łodygi
cukier kryształ 4 łyżki
cukier puder do posypania
tłuszcz do smażenia
purée ziemniaczane 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z rabarbarem

Rabarbar umyć i pokroić w 2-centymetrowe kawałki. Żółtka, ser, cukier, mąkę i puree utrzeć na gładką masę. Z białek ubić pianę i ostrożnie połączyć z ciastem. Rabarbar odsączyć z soku, dodać do ciasta, nabrać łyżką porcje i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć 3 minuty, a gdy racuszki się lekko zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak