Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana kremówka 4-5 łyżek
sezam 2-3 łyżeczki
kminek 2 łyżeczki
sól 2 łyżeczki
ser żółty 100 gram
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki

ciastofrancuskie rozmrozić,na jednym płacie ulozyc wiorki masła przykryćdrugim płatem, cienko rozwałkować, ciasto pokroic w paseczki, blache wylozyc papierem do pieczenia i poukladac na nim paseczki ciasta, kazdy pasek posmarowac roztrzepanym żółtkiem z kremowką i posypac, solą, sezamem, papryką lub serem. zapiekac w piekarniku przez 20 min. w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.06.2013 14:47
świetna przekąska
parysek10 27.06.2012 11:53
super przekąska
anja3107 27.06.2012 11:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak