Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 600 g
Liść laurowy suszony Prymat kilka szt
natka pietruszki kilka gałązek
mięta suszona 2 łyżki
orzechy włoskie kilka szt
winogrona kilkanaście szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w czerwonym winie

Rybę podzielić na dzwonka, przełożyć w rondlu gałązkami pietruszki i posypać pokruszonymi liśćmi laurowymi, drobno posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Zalać winem i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok 25 minut. Ostudzić. Rybę wyjąć a wywar przecedzić i w odkrytym naczyniu gotować jeszcze kilka minut. Orzechy utłuc, umyte winogrona poprzecinać na pól i usunąć pestki. Orzechy i winogrona dodać do wywaru, doprawić solą i pieprzem. Otrzymanym sosem zalać rybę i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak