Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
por 1 szt
marchew 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
natka pietruszki pół pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie do smaku
curry do smaku
estragon pół pęczka
wino białe wytrawne pół szkl
ryba 300 (morska, oczyszczona)

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół rybny

Oczyszczoną i dokładnie wypłukaną rybę zalać czterema szklankami zimnej wody, zagotować. Dodać do smaku soli i pieprzu.Gotować pod przykryciem, podkładając pod garnek płytkę tak by tylko lekko wrzało. Po 20 minutach dodać warzywa i przyprawy. Gotować jeszcze 30 minut. Wlać wino. Gotowy rosół przecedzić przez sitko, doprawić solą, pieprzem i odrobiną curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak