Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7
cukier 30 dkg
mąka 40 dkg
masło 30 dkg
bakalie 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Cukier mielimy na cukier puder. Jajka ubijamy na parze razem z cukrem pudrem. Następnie ubite jajka ściągamy i chłodzimy. Masło ucieramy na pulchną masę razem z zimnymi ubitymi jajkami. Bakalie mieszamy z mąką i delikatnie mieszając dodajemy przygotowane bakalie do ciasta. Ciasto wlewamy do wysmarowanej blaszki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.10.2013 15:06
zjadłabym taki do kawki
barbara11561 12.06.2013 09:30
bardzo lubię ciasta z bakaliami:)
Iwusia 21.04.2013 20:20
bardzo smakowity ten keksik
Ada-Gaba 10.02.2013 18:13
szybki i słodki deserek
misia53 26.01.2013 15:23
fajne ciasto a tak rzadko je piekę...
Wacław 06.11.2012 09:56
pyszne ciacho !
mirosława4 12.10.2012 14:28
smaczny
IKrakowianka 22.09.2012 20:12
uwielbiam
traktorek 04.09.2012 15:15
przepyszne
Łukasz15 30.08.2012 14:24
extra
Wafelek2601 11.08.2012 09:10
Super
romanrafal
romanrafal 04.08.2012 11:44
smaczniutki
RenataZ-et 05.07.2012 00:00
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak