Sposób przygotowania

- 1,5 szklanki mąki pszennej (typ 500)
- 2 jajka

Ciasto dobrze wyrób, rozwałkuj na cienki placek. Odłóż na ściereczce do przeschnięcia (około 30min). Krajać w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski pokrajać znów w poprzek, w romby. Gotuj na osolonej wodzie, po wypłynięciu 3 min. Przecedź, zalej zimną wodą, ponownie przecedź.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    no super
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    makaron domowy jest najlepszy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    nie ma to jak domowy makaron- smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam domowy makaron
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam domowy makaron
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kulinarna Ja

    domowy - najlepszy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !