Sposób przygotowania

- 25 dag mąki (typ 450)
- 3 jaja

Ciasto wyrób, rozwałkuj bardzo cienko, cieniej niż ci się wydaje:) (1mm)
Rozwałkowane placki odłóż na podsypanej ścierce do 30 min (ciasto Ci się odwdzięczy i będzie elastyczne). Zwiń placek z krótszego boku i krój na 5-7mm paseczki. Gotuj w osolonej wodzie, po wypłynięciu 2 min. Odcedź, zalej zimną wodą na 2 min i ponownie odcedź!

Twoje domowe Tagliatelle jest gotowe:) Podawaj np z klopsikami w sosie! Pycha!:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Nie ma, jak domowy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pycha :) super wyszedl
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    domowy-najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !