Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane hamburgery z mieszanego mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 40 dkg.
wieprzowina 40 dkg.
cebula 4 szt.
bułki

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane hamburgery z mieszanego mięsa

mięso umyć,pokroić na kawałki i zemleć w maszynce do mielenia mięsa.Włożyć do miski dodać przyprawę do mięsa mielonego i pieprz dokładnie wymieszać i formować z powstałej masy okrągłe hamburgery.Cebule obrać i przekroić na cztery części układać je na rozgrzanym grillu razem z hamburgerami i upiec na rumiano z obu stron często obracając.Bułki przekroić na połowę i przekrojoną stroną układać na ruszcie i podpiec,usmażone mięsne hamburgery razem z cebulą wkładać w przekrojone i podpieczone bułki,podawać z musztardą,ketchupem lub ajvarem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.05.2013 09:34
Takie domowe są najlepsze!
Motorek 28.08.2012 09:11
mniam pychota
Rafał10 28.06.2012 09:39
takie naturalne są najzdrowsze i najsmaczniejsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak