Sposób przygotowania

Pora myjemy osuszamy i kroimy w cieniutkie plasterki Wykorzystamy ok 1/2 szt . Taki pokrojony por podsmażamy na masełku . Podlewamy ją szklanką wody . Do garnka z wodą ok 1 litr dajemy pokrojone ziemniaczki i pokrojona młoda marchewkę w słupki .Gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej ,dodajemy podsmażony por zalany wodą . Bób gotujemy osobno . PO ugotowaniu obieramy go z łupiny i dodajemy do zupy pod koniec gotowania .Doprawiamy pieprzem i dodajemy pokrojona dymkę . Podajemy

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    polecam lekka zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetna zupka,nigdy nie jadłam z bobem,bób zawsze jem taki zwyczajny z wody z solą i koperkiem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammm;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !