Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane pikantne skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 1,5 kg.
pasta ajvar 1 słoik
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat
sos tabasco

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane pikantne skrzydełka

skrzydełka oczyścić umyć odciąć końcówki.W miseczce wymieszać pastę ajvar z utartym czosnkiem,pieprzem i sosem tabasco oraz Kucharkiem.Umyte skrzydełka włożyć do powstałego sosu i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.Po tym czasie wyjąć z sosu układać na rozgrzanym grillu i upiec na rumiano,często obracając jeśli zajdzie potrzeba to polewać mięso sosem w którym się moczyły.Można podawać z zimną lub gorącą pastą ajvar.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 12.11.2013 22:04
Bardzo dobre
Wafelek2601 17.01.2013 09:46
Pyszne te skrzydełka, i ta rumiana skórka, super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak