Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z wątróbek drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg.
Kucharek SMAK LATA
cebula 2 szt.
jabłka 2 szt.
ogórki konserwowe 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z wątróbek drobiowych

wątróbki opłukać osuszyć oprószyć Kucharkiem i pieprzem odstawić.Jabłka i cebulę obrać opłukać jabłka zostawić ze skórką i pokroić na ósemki,na patyki do szaszłyka nadziewać na przemian wątróbkę,jabłko,wątróbkę,cebulę i tak do skończenia się składników na każdym patyku z przodu i na końcu nadziać plaster ogórka konserwowego,oprószyć solą i pieprzem.Układać je na rozgrzanym grillu i upiec na złoty kolor często obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.02.2014 23:25
Ciekawy pomysł na wykorzystanie wątróbki.
Grazyna0211 20.08.2012 15:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak