Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony sandacz w folii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacz 1 szt.(1,5kg.)
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
masło
cytryna
pomidory 4 szt.
czosnek 2 ząbki
pieczarki 4 szt.duże
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony sandacz w folii

rybę sprawić dokładnie umyć i wyfiletować,pokroić na porcje,posypać Kucharkiem,świeżo zmielonym pieprzem białym,ułożyć je na folii aluminiowej.Pomidory,pieczarki i cytrynę umyć pokroić na plasterki i obłożyć nimi każdego fileta,dodać wiórki schłodzonego masła jeśli jest taka potrzeba to doprawić jeszcze do smaku pieprzem i pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem.Szczelnie zawijać folię i upiec na rozgrzanym grillu ok.20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.09.2012 09:46
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak