Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w panierce.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola 4 filety
panierka do ryb 1 duże op.
cytryna 1 szt
olej do smażenia wg potrzeb
kalafior 1/2 szt
ogórek 1/2 szt
papryka czerwona 1/4 szt
sól do smaku
cukier 1/2 łyżeczki
natka pietruszki do dekoracji
kapusta czerwona 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w panierce.

Filety soli lekko skrapiamy sokiem z cytryny,skrapiamy ciepłą wodą i panierujemy w gotowej panierce do ryb./wg.przepisu na opakowaniu/.Olej wlewamy do frytkownicy,mocno zagrzewamy i smażymy kolejno filety na złoty kolor.
Kalafior myjemy i wrzucamy na osolony z dodatkiem cukru wrzątek i gotujemy na pół miękko - mój był nierozgotowany lecz chrupki.
Rybkę podajemy z ugotowanym kalafiorem,czerwona kapustą ,udekorowaną cytryną,plasterkiem ogórka praz paskiem papryki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.03.2014 15:55
mm smaczna ryba :)
Łukasz15 21.06.2013 13:16
Bardzo lubię
Wafelek2601 04.06.2013 09:11
Super rybka
olkaaa 08.02.2013 08:14
super obiad
misia53 15.08.2012 18:36
tak ,tak ...sola bardzo smaczna ....polecam!
alaaa 10.08.2012 19:47
bardzo smaczna rybka
zuzanna_z 27.07.2012 13:53
rzeczywiscie pyszne
Wacław 06.07.2012 10:01
przepyszne danie !
barbara11561 01.07.2012 11:11
pyszna,to fakt:)
anemon 28.06.2012 23:24
ben-ka zgadzam się z Tobą, sola to bardzo smaczna ryba, zwłaszcza w twoim wydaniu, a Wam polecam, warto spróbować.
IZABELA29 28.06.2012 08:31
ja mintaja zawsze serwuje
ben-ka 28.06.2012 00:06
smaczna rybka,smaczna - fileciki palce lizać:)
pacpaw 27.06.2012 20:01
tak się zastanawiam czy kiedykolwiek jadłem solę
IZABELA29 27.06.2012 08:06
jeszcze tego nie jadłam ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak