Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Gieni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 2 kg
masło 1 kostka
cukier 1/2 kg
jaja 16 sztuk
kasza manna 6 łyżek
rodzynki
dżem morelowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Gieni

Masło ucieramy z cukrem. Ser mielimy dwukrotnie. Do ucieranego masła dodajemy na przemian po 1 łyżce masy serowej i 1 żółtku. Następnie dodajemy rodzynki i kaszę mannę. Do masy dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Gdy ostygnie smarujemy dżemem morelowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 01.09.2012 01:01
pyszny;)
agnieszka214 23.08.2012 07:08
ale slinka cienkie
agnieszka214 23.08.2012 07:08
ale slinka cienkie
Kamila/kami007 27.06.2012 00:05
nieskomplikowany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak