Sposób przygotowania

Mąkę z masłem posiekać na stolnicy, dodać cukier, jajko, żółtka i śmietanę. Wszystko krótko połączyć ze sobą. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Jabłka obrać, usunąć gniazda, pokroić i przełożyć do garnka z 3 łyżkami wody. Podgrzewać aż zmiękną, ciągle mieszając. cynamon. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną cześć rozwałkować i wyłożyć na spód przygotowanej brytfanny. Włożyć na 10min do rozgrzanego co 190C piekarnika. Wyjąć, wyłożyć jabłkami i druga częścią ciasta. Wierzch nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika i piec aż się zrumieni. Wyjąć, posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    daję na wierz pianę z białek pod koniec pieczenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !