Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

syrop cytrynowy na grypę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 10 główek
cytryny 1 kg.
miód spadziowy 20 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: syrop cytrynowy na grypę

czosnek obrać,cytryny wyszorować sparzyć obrać ze skórki pokroić na cząstki i zemleć razem z czosnkiem w maszynce do mielenia mięsa.Do naczynia wlać wodę i podgrzać w niej miód.Do podgrzanego miodu dodać miazgę cytrynowo-czosnkową dokładnie wymiesza,wlać do szczelnego naczynia i wstawić do lodówki,jeść łyżeczkę od herbaty 2xdziennie w czasie grypy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.10.2013 08:48
przyda się przepis, super
IZABELA29 21.04.2013 09:40
dobrze,że już po sezonie grypowym
Wacław 20.04.2013 20:20
niezawodny przepis na grype !
Zosia1 23.03.2013 22:17
nie ma to jak domowe sposoby i mikstury na choróbska
caralajna 21.03.2013 07:18
świetny i działa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak