Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadzienie gruszkowe do nalesników

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 3 sztuki
cukier puder 3 łyżki
cynamon 2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 3 sztuki
masło 25 gram

Przepis i sposób przygotowania na: nadzienie gruszkowe do nalesników

gruszki obieramy, kroimy, na pol i usuwamy gniazda nasienne, na kazdego nalesnika usmazonego wczesniej kladziemy polowke gruszki posypujemy cukrem pudrm i cynamonem,zwijamy w rulonik, tak zwinietego nalesnika przekladamy do naczynia zaroodpornego lekko posypujemy maselkiem ( wiorki) i kladziemy goździka, zapiekamy 20 minut w piekarnikuw 175 stopniach. takiego nalesnika mozna polac czekolada lub podac z konfitura

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 26.06.2012 21:58
pychota, zjadło by się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak