Sposób przygotowania

Fasolę opłukać, namoczyć na noc. Następnego dnia przesypujemy do garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa, listki laurowe i ziele angielskie. Boczek kroimy w kawałki i obsmażamy na patelni, aż część tłuszczu się nieco wytopi. Przekładamy do zupy. Gotujemy do miękkości fasoli. Dodajemy natkę i majeranek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pychota, zjadło by się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    już dawno takiej nie jadłam, chętnie bym to nadrobiła :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pożywna zupa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię fasolową :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !