Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na boczku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szklanki
boczek wędzony 30 dag
marchew
pietruszka
seler kawałek
cebula 1
ziele angielskie 5 szt
ziemniaki 4 średnie
pieprz
majeranek
sól
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na boczku

Fasolę opłukać, namoczyć na noc. Następnego dnia przesypujemy do garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa, listki laurowe i ziele angielskie. Boczek kroimy w kawałki i obsmażamy na patelni, aż część tłuszczu się nieco wytopi. Przekładamy do zupy. Gotujemy do miękkości fasoli. Dodajemy natkę i majeranek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.06.2013 07:27
Lubię fasolową :)
bami 02.08.2012 22:35
Pożywna zupa :)
Wacław 04.07.2012 09:19
pyszna !
Justyna Jussstiii 28.06.2012 22:04
super
Ewa6274879 27.06.2012 08:40
już dawno takiej nie jadłam, chętnie bym to nadrobiła :)
msmariusz 26.06.2012 22:19
mniam
Rafał10 26.06.2012 21:59
pychota, zjadło by się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak