Sposób przygotowania

CIASTO: Wymieszac wszystkie płynne składniki i dodawac po kolei pozostałe sypkie składniki. Masę wylac do blachy wyłożonej pergaminem, ciasto piec w temp. 180 stopni C przez ok. 40-50 min.
PIANA: W rondelku rozpuścic masło z czekoladą, ostudzic. Żółtka zmiksowac i dodac do masy czekoladowej i wymieszac. Ubic białka na sztywną pianę, dodawac partiami cukier i miksowac przez 2-3 min. Piana ma byc gęsta sztywna i błyszcząca. Połowę piany odłożyc i dodac połowę rozpuszczonej w ciepłej wodzie a następnie ostudzoną żelatynę. Na ciasto układamy wiśnie delikatnie polewając syropem i na to wykładamy białą piankę. Drugą częśc białek bardzo delikatnie wymieszac z ostudzoną masą czekoladową i dwiema pozostałymi łyżeczkami żelatyny i gotową masę wyłożyc na jasną piankę. Polac polewą przepis w mojej książce (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/221946/pyszna-czekolada-i-polewa.html). Ciasto wstawic do lodówki na 2-3 godz. lub najlepiej na noc.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pychota, zjadło by się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wygląda
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ależ pysznie wygląda! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ale pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pomysłowe jest to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Pyszne ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !