Sposób przygotowania

Składniki są na około 12 sztuk

CIASTO: Drożdże mieszamy z cukrem, wodą i 1/3 szklanki mąki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Po tym czasie dodajemy szczyptę soli i 3 szklanki mąki i wyrabiamy ciasto aż będzie odchodzić od ręki. Następnie dłońmi natłuszczonymi oliwą odrywamy kawałki ciasta i formujemy z nich małe pizze, każdą układamy na wysmarowanej oliwą blasze.

Składniki sosu mieszamy razem i smarujemy nim mini pizze.
Szpinak dusimy pod przykryciem 5 minut na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy. Ser feta i ananas kroimy w kostkę. Na posmarowanych sosem mini pizzach rozkładamy szpinak, fetę i ananas. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pychota, zjadło by się :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    innna pizza i pewnie też smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    fajne takie małe pizze:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !