Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce na większych oczkach i lekko poddusić na maśle. Do garnka z gorącą wodą dodać kostki rosołowe, podduszoną marchewkę,pietruszkę i starte na większych oczkach ogórki.
Wsypać ryż. Dodać listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego. Zupę gotować aż ryż będzie miękki, mieszając co jakiś czas. Można dodać śmietany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pychota, zjadło by się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Nasza polska ogórkowa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    polecam na obiad
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Jadwiga/Jaga85

    Takie zupy najlepiej smakują w ciepłe dni. Pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !