Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowa masa do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
margaryna 2 kostki
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowa masa do tortu

Jajka ubijamy z cukrem na parze. Kiedy cukier się całkowicie rozpuści odstawiamy. Następnie ubijamy, aż masa zgęstnieje i ostygnie. Masło ucieramy dodając stopniowo powstałą masę, dodajemy cukier wanilinowy. Masą przekładamy tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 02.02.2013 13:58
bardzo fajna masa
Rafał10 26.06.2012 22:01
pychota, zjadło by się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak