Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z bakłażanów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółta papryka 1 szt
cebula 1 szt
pomidory krojone 1 puszka
przecier pomidorowy 2 łyżki
bulion warzywny 1 litr
curry 1/2 łyżeczki
pieprz prymat do smaku
olej
bakłażan 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z bakłażanów

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Bakłażany oczyścić z pestek i pokroić w kostkę,dodać do cebuli chwilę podsmażyć,dodać paprykę pokrojoną w kostkę,pomidory i przecier pomidorowy. Poddusić 4 minuty. Zalać bulionem,przyprawić curry i pieprzem. Gotować aż do miękkości warzyw. Na koniec gotowania wrzucić natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 20.01.2013 11:36
mi też przypadła do gustu:)
Cukiereczek13 09.07.2012 07:43
zupka bardzo przypadła mi do gustu :)
SmakolykiJoanny 28.06.2012 08:19
z bakłażanów zupy jeszcze nie robiłam
foczka-ks 26.06.2012 22:30
fajnie
Rafał10 26.06.2012 22:03
uwielbiam !!!
Pietruszka 26.06.2012 21:11
Wygląda bardzo smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak