Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka zupa porowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 sztuka
woda 1 litr
serek topiony 100 gram
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
grzanki 40 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: lekka zupa porowa

Kroki postępowania

1
1 por pokrój w krążki. Zalej 1l wody, posól i zagotuj, aby był miękki.
Krok 1 - lekka zupa porowa foto
2
Następnie zmiksuj go dodając serek topiony (śmietankowy) i łyżkę śmietany. Zagotuj ok. 1 min. Dopraw do smaku.
Krok 2 - lekka zupa porowa foto
3
Dodaj pokrojone w kostkę grzanki i natkę pietruszki;)
Krok 3 - lekka zupa porowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 23.02.2013 13:02
już wiem co zrobię z nadmiarem pora ;)
hahanka 05.09.2012 20:01
zapowiada się super
adelajda 19.07.2012 19:08
uwielbiam pory !!!
MagdaXXX 17.07.2012 18:34
mniam mniam
Magdalena/26Mooi 13.07.2012 08:32
ładnie wygląda
edi 04.07.2012 22:39
przepyszna:)
Mysiunia 27.06.2012 20:20
świetna ta zupka! :) mi by bardzo smakowała :)
staropolanka5 26.06.2012 22:41
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak