Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok gruszkowo-jabłkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszek 5 sztuk
jabłek 5 sztuk
wody 1 l
cukru 3 łyżki
skórka pomarańczowa 2 sztuki
Goździki całe Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sok gruszkowo-jabłkowy

Gruszki umyć i obrać ze skórki.Pokroić na kawałki.Do garnuszka wlać wodę i wrzucić gruszki.Zagotować.Jabłka umyć,obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.Wrzucić do gotujących się gruszek.Podgotować do miękkości owoców.Dodać gozdzik i skórkę pomarańczową.Na koniec posłodzić i pozostawić do nasiąknięcia owoców.Przecedzić do dzbanka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak