Sposób przygotowania

biskzopt kakaowy: białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i znów ubijamy następnei dodajemy żółtka i ubijamy wszystko razm delikatnie mieszmay z mąka i proszkiem oraz kakao. ciasto dzielimy na dwie formy i pieczemy. W tym czasie robimy biskzopt jasny. Ucieramy całę jajka z cukrem i gdy podowją swoja objetość dodajemy przesianą mąke i proszek delikatnie i mieszamy i pieczemy ok 25 min.

Masa : jajka ubijamy z cukrem na parze gdy masa będzie gęsta odstawiamy by ostygła . W tym czasie odsączamy z zalewy brzoskwinie i ucieramy masło na puch i dodajemy porcjami mase jajeczną. Mase dziemu na dwie części do jednej dodajemy brzoskwinie i mieszamy (aby brzoskwinie nie odchodziły od masy odączamy je w ściereczce z nadmiaru soku). Do drugiej dodajemy kakao i mieszamy wraz z pokrojona w kostke czekoladą .

Przełożenie:
biszkopt kakaowy
masa z brzoskwiniami
biszkopt kakaowy
masa czekoladowa
biszkopt jasny polewa

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    z brzoskwiniami bardzo lubię
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubie takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszne. Spróbuję ze świeżymi brzoskwiniami - pewnie też będzie smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia26

    ślinka leci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !