Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z twarogu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
szczypiorek 1 peczek
krakersy
sól
pieprz
śmietana 12% 3 łyżki
twaróg 300 (półtłusty)
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z twarogu

Jajka ugotowac na twardo. Pokroic na drobne kawałeczki. Gdy będą zimne wymieszać z twarogiem i śmietana Doprawic do smaku. Dodać szczypiorek posiekany na drobno. Rzodkiewkę pokroic w kosteczkę. Połowę dodać do pasty. Wymieszac. W razie potrzeby doprawić. Rozłożyc na krakersy i posypac resztą drobno pokrojonej rzodkiewki. Można udekorować listaki np. świeżej bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 26.06.2012 21:13
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak