Sposób przygotowania

Białka oddzielic od żółtek i ubic na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Dodac żółtka i zmiksowac. Dodać przesitowaną mąke, proszek kakao. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu przeciąć na trzy częśći.
Przygotowac żelatynę. Ostudzić. Śmietane ubic na wysokich obrotach na puszysta masę. Dodac cukier puder i zmiksować. Powoli wlewać zelatynę cały czas miksując.
Kazdego biszkopta posmarować dzemem, na który nastepnie należy nałożyć śmietanę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    super ten przekładaniec
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !