Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarno-biały przekładaniec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 7
mąka 7 łyżek
cukier 7 łyzek
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
kakao 2 łyżki
masa
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 0,5 szklanki
reszta:
ozdoby do ciast
dżem z owoców leśnych

Przepis i sposób przygotowania na: Czarno-biały przekładaniec

Białka oddzielic od żółtek i ubic na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Dodac żółtka i zmiksowac. Dodać przesitowaną mąke, proszek kakao. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu przeciąć na trzy częśći.
Przygotowac żelatynę. Ostudzić. Śmietane ubic na wysokich obrotach na puszysta masę. Dodac cukier puder i zmiksować. Powoli wlewać zelatynę cały czas miksując.
Kazdego biszkopta posmarować dzemem, na który nastepnie należy nałożyć śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.08.2012 18:51
pysznie wygląda
Monika78 26.06.2012 21:12
super ten przekładaniec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak