Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z serkiem homogenozowanym i brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
magraryna 1/2 kostka
mąka 12 dag
cukier puder 12 dag
jaja 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
serek homogenizowany 1 opakowanie
margaryna 1/2 kostka
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jaja 3 sztuki
rodzynki
orzechy włoskie
sok z cytryny
brzoskwienie 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z serkiem homogenozowanym i brzoskwiniami

Margarynę ucieramy z cukrem, dodając stopniowo żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Pieczemy około 20-30 minut.
Przygotowujemy masę: margarynę ucieramy z cukrem (może być cukier puder), dodajemy stopniowo serek oraz żółtka. Całość dokładnie ucieramy. W osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w 3 łyżkach zimnej wody, zalewamy 1 szklanką gorącego mleka. Mieszamy aż do zupełnego rozpuszczenia się żelatyny.
Następnie wlewamy do przygotowanej masy. Stale mieszamy. Dodajemy sok z cytryny. Do gęstniejącej masy dodajemy bakalie. Wylewamy masę na ciasto. Czekamy aż stężeje.
Na masę serową przekładamy pokrojone brzoskwinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 01.08.2012 11:01
ALE PYSZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak