Sposób przygotowania

Ogórki kroję w plasterki. Zasypuję 4 łyżkami soli. Mieszam i odstawiam na 6 godzin, co jakiś czas mieszając. Potem zlewam sok, dodaję chili, czosnek pokrojony w kostkę, zalewam 8 łyżkami gorącego oleju. Mieszam.
Przygotowuję zalewę. Gotuję wodę, cukier i ocet. Zalewam tym ogórki i zostawiam na 12 godzin, co jakiś czas mieszając. Wkładam w słoiki i pasteryzuję kilka minut.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam! Uwielbiam takie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    muszą być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !