Sposób przygotowania

ugotować budyń jeśli nie mamy to można użyć jasny z dodatkiem aromatu migdałowego,przestudzić.Serek mascarpone wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym stopniowo dodając wystudzony budyń mieszać aż powstanie gładka i puszysta masa.Na dno szklanej miski wyłożyć odrobinę masy rozsmarować po dnie i układać biszkopty nawilżone sokiem truskawkowym,posypać umytymi i odszypułkowanymi oraz pokrojonymi truskawkami,kilka odłożyć do dekoracji,i na truskawki masę wyrównać i powtarzać warstwy aż do wyczerpania się składników.Ostatnią warstwą ciasta powinna być masa.Wstawić do schłodzenia,przed podaniem ozdobić posiekanymi pistacjami i odłożonymi truskawkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !