Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tiramisu inne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l.
budyń migdałowy 1 op.
serek mascarpone 25 dkg.
cukier 1/2 szkl.
cukier waniliowy
sok truskawkowy 1 szkl.
truskawki 35 dkg.
pistacje 5 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: tiramisu inne

ugotować budyń jeśli nie mamy to można użyć jasny z dodatkiem aromatu migdałowego,przestudzić.Serek mascarpone wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym stopniowo dodając wystudzony budyń mieszać aż powstanie gładka i puszysta masa.Na dno szklanej miski wyłożyć odrobinę masy rozsmarować po dnie i układać biszkopty nawilżone sokiem truskawkowym,posypać umytymi i odszypułkowanymi oraz pokrojonymi truskawkami,kilka odłożyć do dekoracji,i na truskawki masę wyrównać i powtarzać warstwy aż do wyczerpania się składników.Ostatnią warstwą ciasta powinna być masa.Wstawić do schłodzenia,przed podaniem ozdobić posiekanymi pistacjami i odłożonymi truskawkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.08.2012 13:03
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak