Sposób przygotowania

Z maki jajka i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki szklanka. Z drobiowego mięsa wcześnie ugotowanego w rosole i ugotowanych jarzyn zrobić farsz tzn: zmielić razem. Dodać uduszone i również zmielone pieczarki. Wszystko razem wymieszać doprawiając sola i pieprzem do smaku. Krążki z ciasta napełniać farszem, sklejać i gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać z cebulką.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    uwielbiam pierogi :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    juz mi smaka zrobilas:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak pierogi to tylko z mięsem:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !