Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe z rosołu 1 kg
marchewka ugotowana 1
pietruszka gotowana 1
cebulka ugotowana 1
pieczarki 30 dag
mąka 3 szklanki
pól szklanki letniej wody

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem II

Z maki jajka i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki szklanka. Z drobiowego mięsa wcześnie ugotowanego w rosole i ugotowanych jarzyn zrobić farsz tzn: zmielić razem. Dodać uduszone i również zmielone pieczarki. Wszystko razem wymieszać doprawiając sola i pieprzem do smaku. Krążki z ciasta napełniać farszem, sklejać i gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać z cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 04.05.2011 22:54
jak pierogi to tylko z mięsem:)
Kate131 01.09.2010 12:12
juz mi smaka zrobilas:)
banditka 01.09.2010 12:07
uwielbiam pierogi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak