Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kakaowa do tortów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
masło 2 kostki
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kakaowa do tortów

Jajka ubijamy z cukrem na parze, aż do zupełnego rozpuszczenia się cukru. Odstawiamy. Następnie ubijamy aż masa zgęstnieje i ostygnie. Masło ucieramy dodając stopniowo powstałą masę. Masą przekładamy tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 25.08.2012 17:17
fajne
Karolcia12 26.06.2012 19:13
szybkie i fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak