Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki z kapustą w słoikach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 2,5 kg
kapusta biała 2 kg
cebula 0,7 kg
olej 1 szkl
ocet 1 szkl
cukier 1 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki z kapustą w słoikach

Kapustę szatkuję i zalewam osolonym wrzątkiem. Odstawiam na godzinę. Buraczki gotuję, obieram i tarkuję. Cebulę obieram, kroję w kostkę, dużo solę i odstawiam na 2 godziny.
Kapustę i cebulę dobrze odciskam z soku. Warzywa mieszam ze sobą. Dodaję cukier, olej, ocet. Mieszam i odstawiam na godzinę. Jeśli trzeba dosalam. Wkładam w słoiki i pasteryzuję 10-15 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 27.06.2012 13:38
ciekawy przepis,muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak