Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapienaki na bułkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 3 sztuki
margaryna
parówki
ser
cebula
Czosnek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapienaki na bułkach

Kroki postępowania

1
Bułki przekrajamy na pół. Każdą połowę smarujemy margaryną. Na początek parówki przekrajamy na pół i wzdłuż. Wykładamy je na bułki. Następnie cebulę kroimy w półkrążki i wykładamy na parówki.
Krok 1 - Zapienaki na bułkach foto
2
Posypujemy granulowanym czosnkiem i ostrą papryką. Następnie kładziemy ser i posypujemy ziołami prowansalskimi.
Krok 2 - Zapienaki na bułkach foto
3
Bułki wykładamy na blaszkę i pieczemy w piekarniku przez około 20 minut w 180 st.C. Podajemy z sosem czosnkowym, ketchupem lub majonezem.
Krok 3 - Zapienaki na bułkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 07.08.2012 23:43
domowe najlepsze
Mati3 03.08.2012 21:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak