Sposób przygotowania

Marchew kroimy w talarki, kukurydzę parzymy gorącą wodą, brokuł dzielimy na małe różyczki i płuczemy. Seler trzemy na tarce z grubymi okami, wystarczy go tyle, żeby zajmował ok. 4 łyżki.
po 20
w misce rozrabiamy mięso mielone z oregano, bazylią i tymiankiem oraz solą i pieprzem do smaku, odstawiamy do lodówki.

W rondelku nagrzewamy oliwę, na którą wrzucamy wszystkie warzywa. Po około trzech minutach dodajemy 2,5 szklanki wody i dodajemy ryż.

Kiedy zupa bulgoce, wyciągamy z lodówki mięso i formujemy z niego małe kuleczki, o kształcie zbliżonym do kopytek, żeby sprawialo wrażenie kluseczek. Dodajemy je do wywaru i czekamy aż wszystko się zagotuje. Kiedy mięso jeszcze nie jest do końca ugotowane dodajemy do zupy odrobinę oregano oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość u mnie gotowa była po około 30 minutach, kiedy warzywa nie były rozmiękle a ryż ugotowany.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !