Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel żurawinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurawiny 20 dag.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietanka słodka 1/2 szklanki
cukier puder 1 łyżka
cukier kryształ 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel żurawinowy

Żurawiny oczyścić, umyć, przetrzeć na sicie. Pozostałe na sicie owoce zagotować z trzema szklankami wody. Przecedzić i zagęścić mąką ziemniaczaną. Po odstawieniu z ognia wlać przetarte żurawiny. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, udekorować kisiel. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak