Sposób przygotowania

Skrzydełka zalewamy wodą i wstawiamy na gaz , w tym czasie kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki z wodą . Marchewki obieramy i wrzucamy 2 , gdy wywar z skrzydełkami zacznie się gotować , to wrzucamy kostki drobiowe lub rosołowe , jakie mamy , oraz marchewki , i starte warzywa. Trzecią marchew zetrzeć . Ziemniaki obieramy w kostkę . wrzucamy ziemniaki i warzywa starte. Gotujemy . Po 40 minutach wrzucamy kalafiora i gotujemy jeszcze 20 minut. Posypujemy przyprawą uniwersalną , pieprzem świeżo zmielonym kolorowym i sól. Gdy już wszystko nabierze smaku to do słoiczka wlewamy prawie gotową zupę i 2 łyżki jogurtu zamykamy słoiczek i energicznie mieszamy . Całość wlewamy i mieszamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !