Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa 2 pętka
boczek wędzony 100 g
cebula 1 duża
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
koncentrat pomidorowy do smaku
sól
pieprz
majeranek
mąka do zagęszczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę moczę przez noc w wodzie. Fasolę wstawiam na ogień i gotuję.W tym czasie kiełbasę i boczek kroję w kostkę i podsmażam na patelni. Dodaję pokrojoną w paski cebulę i smażę. Wrzucam to do fasolki i gotuję do miękkości fasoli. Doprawiam przyprawami, koncentratem i jeśli trzeba to zagęszczam mąką pszenną.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.01.2014 15:38
moje ulubione danie
jola1508 27.06.2012 09:53
uwielbiam
parysek10 26.06.2012 17:53
super
Michaś 26.06.2012 16:58
pysznie wyglada
MagdaeM 26.06.2012 16:19
bardzo lubie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak