Sposób przygotowania

Sok ten przygotowałem w sokowniku. Wiśnie oraz czereśnie pozbawiłem szypułek, dokładnie umyłem i przełożyłem do sokownika. Skroplony sok przelewamy do garnka i nastawiamy na gaz, a następnie dodajemy cukier i ciągle mieszając gotujemy 5 minut. Gorący syrop przelewamy do małych, szklanych butelek, przykrywamy niewielkim kawałek foli spożywczej i dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy 5 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo lubię
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    chciałabym takiego soczku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    moja spiżarnia chętnie przyjęłaby spory zapas takiego soku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się pomysł na połączenie wiśni z czereśniami.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam domowe soki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszny sok

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !