Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z prawdziwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

prawdziwki 20 gram, suszonych
makaron spaghetti 200 gram
oliwa 1 i 1/2 łyżki
czosnek 2 ząbki, rozgniecione
tymianek 1 łyżeczka listków
parmezan starty do podania
oliwa do podania
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
chleb 1 okruchy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z prawdziwkami

Grzyby wrzucić do miski, zalać wrzątkiem i odstawić na bok. Makaron gotować al dente w osolonym wrzątku przez 8-10 minut. Odcedzić i przełożyć z powrotem do ciepłego garnka. Patelnię postawić na ogniu. Wsypać pokruszony chleb. Dodać oliwę, czosnek i tymianek. Podgrzewać 2 minuty. Grzyby odcedzić i grubo pokroić. Dodać do pokruszonego chleba. Smażyć, mieszając 4 minuty, aż kruszyny chleba nabiorą złotej barwy. Wrzucić do makaronu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Rozłożyć na talerze. Posypać parmezanem i skropić oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 26.06.2012 18:12
aż mi ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak