Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser krówkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

proporcje na sztuk
herbatniki 32 szt
masa toffi
Budyń krówkowy 1 duży
mleko 500 ml
cukier 2-3 łyżki
masło 0,5 kostki
karmel 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: deser krówkowy

Pojemnik mieszczący 8 ułożonych herbatników, wyłożyłam folią aluminiową. Ułożyłam pierwszą porcję herbatników. Na nie wylałam masę toffi (przepis jak na krówki, tylko krócej gotowana). Ułożyłam kolejną warstwę herbatników. Budyń zrobiłam z cukrem i mlekiem. Jak ostygł zmiksowałam go z masłem i podzieliłam na dwie części. Do jednej dodałam likieru karmelowego i wyłożyłam na herbatniki. Przykryłam kolejną warstwą herbatników i położyłam krem budyniowy. Przykryłam ostatnią warstwą herbatników. Schłodziłam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.02.2014 13:12
fajne ciacho
Stenka 01.12.2012 13:07
pewnie smaczny
matesko 30.11.2012 11:11
lubię
Bernadeta1 15.09.2012 16:24
ale pysznie wygląda
jola1508 27.06.2012 09:55
apetyczne!
paula99926 26.06.2012 19:20
baaardzo :)
1j1o1l1a1 26.06.2012 16:02
słodkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak